jaaroverzicht 2019

 
 kort jaaroverzicht Plaatselijk Belang Vinkega 2019
 
 
8 februari  2019 Jaarvergadering
Er was een grote opkomst, de zaal zat helemaal vol en er moesten zelfs extra stoelen bijgehaald worden. Om 20:30 opende Marjan de vergadering.Het onderwerp welke iedereen bezig hield was natuurlijk aanleg glasvezel. Verrast was een ieder met de komst van een tweede aanbieder. Er zijn vele informatieavonden geweest die allen druk bezocht waren. Glasvezel Buitenaf heeft aangekondigd sowieso aan te leggen, Kabel Noord alleen bij meer dan 60% aanmeldingen. Beide partijen kunnen gaan aanleggen. Welk verloop dat zal hebben, zal de toekomst uitwijzen (tegen de tijd dat dit verslag voorgelezen wordt is de toekomst alweer  verleden)

29 maart Quizavond
Ook hier weer een grote opkomst. Er werden 5 teams van 4 personen gevormd. Een late binnenkomer schoof aan zodat er een team met 5 personen ontstond.De vragen waren moeilijk, gelukkig zat er verderop in de kwis ook weer een luchtigere toon met de extra fotoronde met de stripfiguren. Het was een super gezellige avond, met als winnaar team 6.Naast de eeuwige roem kregen ze ook een kilo paaseieren. Langs deze weg willen we Tiny nogmaals bedanken voor haar goede zorgen en catering
.
21 april
Het was nog even spannend of het doorging vanwege de droogte. Gelukkig mocht het bij ons doorgaan. De bult had geen moeite om aan te gaan. Sterker nog het leek er even op of hij binnen een uur op was. Dat viel wel mee. De beginhitte was zelfs achter in de tent achter de bar voelbaar. Was weer zeer geslaagd en een goede opbrengst.

23 juni Kolonietocht 
 
 We wilden de Kolonietocht doen.Deze tocht ging niet door mede wegens te weinig deelnemers, dit jaar een nieuwe poging.

24-25 augustus Feestweekend
Het was weer schitterend weer. De bbq kok werd zeer positief ontvangen. BBq is leuk, maar nog leuker als het voor je gedaan wordt. Muzikale omlijsting tijdens de BBQ was van onze minstreel Edwin met de mooie Ingeborg aan zijn zijde. Het feest duurde tot in de late uurtjes. Half vijf ging de laatste naar huis! Geen klachten van omwonenden  ontvangen.  De muziek kon door de aanwezigen aangevraagd worden en  werd op professionele wijze aan elkaar gemixt door Dj Ivar en zijn team.
Zondag jeu de boule.
Vanwege de warmte was de baan verplaatst naar achter de tent, daar was wat schaduw.
Dick Bosma was de winnaar.
De Fanny was voor Richard van ’t Klooster. De spelletjes hebben we een koelthema gegeven, waterballonnen voerden de boventoon.

22 november Bowlen
Voor de bowlingavond hadden de bowlingbaan in Vledder weer afgehuurd. Een zeer sfeervolle zaal, catering was goed verzorgd. Er waren 42 aanmeldingen en een grotere opkomst. Na de eerste ronde gaf ik mijn plaats af aan een late binnenkomer zodat hij ook nog een rondje kon meespelen. De beste gooiers waren Marco, Annelies en Bernard Lugtenberg
.
31 december Carbidschieten
 .Dit keer was het zeer aangenaam weer.  Veel oliebollen, appelflappen, eigengemaakt glühwijn, waar het eigenlijk te warm voor was 😊 En een nieuwkomer in het dorp die ook kwam ook schieten Lars, welkom. Genoeg knallen dus!