Nieuws en uitnodiging


Glasvezel in Vinkega - woensdag 29 juni 2016

Beste dorpsbewoners,

 

Al geruime tijd zijn verschillende dorpen bezig met verschillende initiatieven om toegang tot sneller internet in de buitengebieden te krijgen.

De provincie Friesland heeft dit ook opgepakt en  is er serieus mee bezig.

Het initiatief welke de meeste kans van slagen heeft is alle woningen aangesloten te krijgen op het  glasvezelnet.

Het voordeel van het glasvezelnet is niet alleen sneller internet, ook de mogelijkheid tot pakket-abonnementen, zoals van KPN: TV, Bellen en Internet in 1 pakket.

Zeer waarschijnlijk wordt er geen investering van ons, de huishoudens verwacht. Waarschijnlijk komt er een opslag op de abonnementskosten per maand van E10,- tot E15,- Maar dit wordt pas veel later duidelijk.

 

We hebben jullie al eens benaderd om je aan te melden voor snel internet (en dus glasvezel) via de site www.frieslandopglas.nl

Een deel van de inwoners heeft, begrijpelijk, geen interesse in snel internet. Simpelweg omdat een aantal mensen geen internet gebruiken.

 

Echter, nu de provincie het glasvezelnet als beste mogelijkheid ziet, gaan de ontwikkelingen in een stroomversnelling. EN is de focus niet alleen meer op snel internet maar het totale pakket.

 

60% van de inwoners dient zich aangemeld te hebben op www.frieslandopglas.nl voor 12 juli a.s.

Dan neemt gedeputeerde staten een beslissing. Zie bijgevoegde mail.

 

Dus meld je aan. Is het niet voor internet, dan voor grotere keuze mogelijkheid in de toekomst, en voor je dorpsgenoten. Heb je je al aangemeld? Ga bij je buren langs, help anderen met aanmelden, mobiliseer je omgeving.

Aanmelden is gratis en vrijblijvend.

 

We zitten al op 43%!!

Van Dorpsbelang Steggerda heb ik begrepen dat Vinkega en Steggerda worden gezien als de dorpen waar men het eerste wil starten, mits er voldoende aanmeldingen zijn.

 

P.S. Ze zijn ervan op de hoogte dat een deel van het dorp buiten het postcode gebied valt.

 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >